Bel bij een overlijden naar: 06 200 55 768 - Wij staan dag en nacht voor je klaar.


Informatie over uitvaarten en het coronavirus

Regels bij uitvaarten vanaf 25 januari 2021

 

 

Uw dierbare overlijdt aan het coronavirus.

 

Bij het overlijden van uw dierbare kunt u ons 24 uur per dag bellen op telefoonnummer 06 20 05 57 68. Als u het vermoeden heeft dat uw dierbare besmet was met het coronavirus, dan is het belangrijk dat u dit aan ons meldt. De uitvaartverzorger is op de hoogte van de veiligheidsregels rondom het coronavirus en zal u hierover informeren.

 

Uitvaartplechtigheid

 

Vanaf 28 april 2021 mogen er maximaal 100 personen aanwezig zijn bij een uitvaart. Exclusief de medewerkers uitvaartverzorging maar inclusief kinderen tot en met 12 jaar. Afhankelijk van de grootte van de gekozen locatie kan het maximum aantal aanwezigen lager zijn. Wij zijn op de hoogte van de mogelijkheden per locatie.

 

Alle aanwezigen moeten zich houden aan de coronaregels. Zoals 1,5 meter afstand houden en het dragen van een mondkapje.

 

 

Aanwezigheid van mensen uit de risicogroep wordt afgeraden. Ook kunnen mensen met klachten zoals hoesten, verkoudheid of luchtwegklachten niet aanwezig zijn. Wij bieden waar mogelijk aan om het afscheid via een onlineverbinding te volgen. Indien gewenst en waar mogelijk maken wij een video-opname van het afscheid.

 

 

Condoleance

 

Uitvaartcentra zijn uitgezonderd van de sluiting van de horeca. Voor condoleances geldt dat een nazit met hapje en drankje mogelijk is als deze plaatsvindt op dezelfde locatie als de uitvaartplechtigheid. Onder uitvaartcentra worden verstaan: locaties die in de huidige praktijk ook echt als locatie voor een uitvaartplechtigheid te boek staan. Uitvaartcentra blijven uitgezonderd van de horecasluiting.  

 

Als de condoleance plaatsvindt op een andere locatie dan de uitvaartplechtigheid geldt de maximale groepsgrootte van 30 personen voor samenkomsten binnen. Ook mag dan geen hapje en drankje worden geserveerd.

 

 

 

Het opbaren en de uitvaart 

  

·         Bij de laatste verzorging dragen wij schorten in combinatie met handschoenen. En passen wij de gebruikelijke handhygiëne 

       toe.

 

·         De overledene mag zowel thuis als in het uitvaartcentrum opgebaard worden. De kist mag zowel open als dicht.

 

·         Indien de nabestaanden in quarantaine verblijven zal het regelgesprek via een telefoon-, whatsapp- of andere verbinding 

       plaatsvinden.

 

·         Momenteel is het advies van kracht om alle evenementen met meer dan 100 personen niet door te laten gaan. Dit geldt in principe ook voor deze diensten en condoleances. Ook de huidige algemene gedragsregel geldt: blijf met klachten van koorts, verkoudheid of hoesten thuis, om anderen te beschermen, hoe graag je ook aanwezig wil zijn en afscheid wil nemen. Moderne communicatiemiddelen, zoals een livestream kunnen hier een uitkomst zijn. 

 

Mochten er nog vragen zijn over het coronavirus en uitvaartzorg dan horen wij dat graag.

 

Kijk voor meer informatie op de site van de rijksoverheid.