Bel bij een overlijden naar: 06 200 55 768 - Wij staan dag en nacht voor je klaar.


Uitvaartverzekering of lid van een uitvaartvereniging?

Uw lidmaatschap bij een uitvaartvereniging

 

Wij krijgen met regelmaat de vraag of ze ons ook mogen inschakelen wanneer er een lidmaatschap is bij een uitvaartvereniging. Wanneer u lid bent van een (plaatselijke) uitvaartvereniging bent u, net als bij een uitvaartverzekering, vrij in uw keuze van uitvaartverzorger. De opgebouwde premie/contributie of pakketwaarde wordt dan uitgekeerd aan de uitvaartverzorger van uw keuze.

 

Steeds meer nabestaanden willen namelijk zelf bepalen welke uitvaartondernemer ze willen inschakelen. Het is erg belangrijk dat nabestaanden op één lijn zitten met de uitvaartverzorger en er een goed en vertrouwd gevoel bij hebben. 

 

Kiest u niet voor de uitvaartverzorger van een vereniging, dan zal de vereniging doorgaans de pakketwaarde uitkeren. 

 

Neem daarom bij een overlijden eerst contact op met ons, wij regelen het dan verder met uw verzekeringsmaatschappij of uitvaartvereniging.

 

Uw (natura)uitvaartverzekering

 

Veel gezinnen hebben in de afgelopen jaren een zogenaamde natura uitvaartverzekering afgesloten bij een verzekeraar. Vaak hebben mensen het idee dat bij overlijden de volledige uitvaart wordt geregeld en betaald.

 

Helaas blijkt dit in de praktijk vaak niet zo te zijn. De kosten van een uitvaart zijn de laatste jaren zo gestegen, dat meestal niet meer de gehele uitvaart wordt vergoed, maar een aantal onderdelen van de uitvaart.

 

Het dienstenpakket bestaat veelal uit een standaard uitvaartkist, standaard aantal rouwkaarten, standaard aantal kopjes koffie, etc. Zaken die buiten de standaard vallen, zoals een andere kist, extra rouwkaarten en dergelijke worden aan de nabestaanden rechtstreeks in rekening gebracht. Bovendien wordt een grafsteen of een monument nooit vergoed en dient u zich aanvullend te verzekeren.

 

Uit onderzoek van de Consumentenbond is gebleken dat nabestaanden bij maar liefst 70% van de overledenen bij moesten betalen voor uitvaartdiensten. Gemiddeld zo'n 3.000 euro. 

 

Op uw verzekeringspolis

 

Op een polis van een uitvaartverzekering staat vrijwel altijd het volgende vermeld: “Binnen 24 uur melden van overlijden!”. Veel mensen denken dat dit een voorwaarde is voor het uitkeren van de verzekering. Dit is niet juist. U bent altijd vrij in uw keuze van uitvaartverzorger.

  

Onze aanpak kenmerkt zich door de individuele benadering en maatwerk. Naast het feit dat wij beter bekend zijn met de plaatselijke gebruiken, hanteren wij het uitgangspunt “Hart voor mensen, een eerlijke uitvaart”.

  

 


Werkgebied: Twente, Salland, Twenterand, Vroomshoop, Den Ham, Vriezenveen, Hardenberg, Ommen, Hoogeveen, Wierden, Almelo, Nijverdal, Hellendoorn. Overijssel, Drenthe en Gelderland.